quÈ fem

  Breu història de l'orìgen del pa
Origens    Ingredients    Procés    Cocció    Cata    Nota    El pa   
El gust d'abans   
lineas

el nostre pa
Molta gent em pregunta.
Per què el pa no té el gust que tenia abans?
I tristament tenen tota la raó. Però realment trobem molt poques coses que tinguin el mateix gust d’abans.
M’atreviria a dir que ni tant sols nosaltres tenim els mateixos gustos d'abans.
Cal tenir en comte que en aquell temps hi havia més gana que pa i ara hi ha més pa que gana.
El que podem fer, és procurar que s’hi assembli el màxim possible.
Però imaginem-nos que el forner d’avui fes el procés idèntic al que feien els nostres avis.
Doncs no serviria de gaire si la matèria primera és dir, el blat, l’aigua i tots els factors que envoltaven l’ofici com el molí, l’obrador, la llenya... no fossin molt semblants als d'aquell temps.

Carrer AtlÓntida, 8
08519 Folgueroles (Barcelona)
Tel. 93 888 72 25
mail. info@cocadelmossen.cat
Mestre artesÓ forner i assessor en pans gastron˛mics.
1r premi al pa de millor gust de Catalunya.